October 23rd, 2016

Golden touch given to Warwick School’s new £7.5million school hall

Golden touch given to Warwick School’s new £7.5million school hall Golden touch given to Warwick School’s new £7.5million school hall
Updated: 3:45 pm, Oct 16, 2015

THE CRUCIAL phase of a major development project in Warwick has been given the golden touch.

Warwick School is creating a new £7.5million school hall on its Myton Road site to replace the Guy Nelson Hall which had served as the central meeting space for the school since the 1960s.

The project, which is set to be completed in time for the next academic year, has reached a crucial phase with the completion of the supporting steel work.

To mark the occasion Chris Ainslie, campaign chairman for Warwick School, was asked by contractors Deeley Construction to come and fit the final ‘golden’ bolt.

Chris, who is leading the drive to raise £1.1million towards the total, said: “It is great watching the new hall take shape. It is a very visible site so the school community as well as local people can see it coming out of the ground.

“We have a concerted campaign underway to help reach our target and it is going very well. We hope that as the building really takes shape that will only increase.

“It was a kind gesture of Deeley to ask me to make a very small contribution to the structure and the finishing of the steelwork is certainly a significant moment – but I can now justifiably claim I helped build the new hall!”

The hall, designed by Birmingham-based Associated Architects, will be able to hold all 1,000 pupils in the senior school and will be used for exams, concerts and will feature performing arts studios, exhibition space and improved acoustics.

Martin Gallagher, managing director at Deeley Construction, said: “The build is progressing well and at this stage it is changing on a daily and weekly basis. New changes can be seen each week which is highly rewarding for us.

“The new development will have a big impact on the life of students and staff at Warwick School while providing minimal disruption during construction.

“It is a stunning design and I have no doubt that the completed project will lift the aspirations of everyone that uses it.”